Natúr kozmetikumok

A natúr kozmetikum fontossága

Naponta átlagosan 160 féle kozmetikai összetevővel találkozzunk a különböző termékekben, például kézmosókban, tusfurdőkben, samponokban, fogkrémekben, krémekben. Nem mindegy tehát, hogy mit is tartalmaznak ezek a készítmények.

A  fogyasztók a natúrkozmetikumok  hátrányának viszonylag magas árukat tartják. Ennek oka a drágább összetevőkből és a gyártási folyamatokból ered.

Azokat a termékeket tekintjük bio-, vagy natúrkozmetikumnak, amelyek nem tartalmaznak kőolajszármazékot,  mesterséges színezékeket, parabéneket, valamint mesterséges illatanyagokat.  A valódi natúrkozmetikumok elkészítéséhez szintetikus anyagok helyett csak természetes alapanyagokat, ásványi anyagokat, növényi olajakat, viaszokat, (kókusz, pálma) állati termékeket (pl kecsketej, méhviasz) ,csak engedélyezett természetazonos konzerválószereket használnak használnak.

Ma már sokan kizárólag olyan készítményeket kennek a bőrükre, amiket hajlandóak lennének megenni is.

A vegyi úton előállított termékek felszínes, átmeneti megoldást kínálnak arra, hogy szebbek legyünk.

A natúr kozmetikumok a bőr állagának tartós javulását eredményezik azáltal, hogy a működését „táplálják”, a bőr védekező képességét helyreállítják, a sejteket nem roncsolják, hanem újra töltik energiával.