Lithothamnium Calcareum

Jelentősége magas kalciumtartalmában rejlik, amelyet tiszta, természetes, szerves formában tartalmaz, ennek felszívódása 96%-os. Ez az alga a leggazdagabb forrása a magnéziumnak, vasnak és több más nyomelemnek. A kalcium nélkülözhetetlen a csontok, fogak, köröm és a haj regenerációjához. Az emberiség jelenlegi betegsége – az oszteoporózis (csontritkulás) nagymértékű megelőzést igényel, főként a nőknél klimax idején. Felnőtt embereknél a csontokban évente 20% kalcium cserélődik ki. A régi sejtek elhalnak és újak keletkeznek, ám csak akkor, ha magnézium, D-vitamin, foszfor és más anyagok is jelen vannak, melyek elősegítik a kalcium felszívódását a szervezetben.

Összetételének 34%-át tiszta, természetes, szerves kalcium képezi.

A vörös alga mintegy 70-féle olyan természetes eredetű komponenst tartalmaz, amik a benne nagyobb mennyiségben megtalálható kalcium hatását segítik, kiegészítik. Rendkívül hatékony védelmet nyújt a szabadgyökök ellen, nem „pro oxidatív”.

A kálcium nélkülözhetetlen csontjaink, fogaink, körmeink, hajunk újraképződésében. A kalciumból 2,5 kg van a szervezetünkben, ennek 99 %-a  csontokban, 1 %-a az érfalakban és a lágy szövetek sejtjeiben található.

A kalcium a bioelemek királya! Fontos szerepet játszik a szervezet lúgosításában. Tudományos kutatások igazolják, hogy a Lithothamnium alga természetes kalciuma – a vegyileg előállítottal szemben – magasabb arányban képes beépülni, sőt ennek hatékonysága Spirulina alga hozzáadásával még tovább fokozódik. Így a Lithotamnium alga csontjaink és fogaink leghatékonyabb kalciumforrása lehet. A kalcium egyik legfontosabb biológiai feladata a szervezet gyengén lúgos kémhatásának fenntartása. A csontritkulás, a vese-, az epekő arra hívják fel a figyelmet, hogy a szervezet el van savasodva.

A betegséget okozó baktériumok, vírusok, gombák mindig a szervezet azon részén jelennek meg, amelyek kevés oxigént kapnak. A szervezet állandóan kutatja a lúgtartalékait, amellyel semlegesíti testünk nagy mennyiségű savtartalmát. Egyetlen ilyen tartalékunk van: a csontok és a fogak, melyekbe a kalcium be tud épülni.  Amikor a szervezet lúgosítani próbálja önmagát, a csontból és a fogakból vonja ki a kalciumot, ezzel segítve önmagán.

A kalcium hiány jellemzője a magas vérnyomás és a csontritkulás is. Ez a jelenség különösen az élet bizonyos szakaszaira jellemző: terhesség, szoptatás, gyors növekedés, a gyermekek nemi érettségének megjelenése, a klimax.
Kalciumra van szükség a kellő véralvadáshoz, a szívizmok megfelelő összehúzódásához, az inzulin kiválasztásához.

Skip to toolbar